Jag heter Marcus Björke och jag är född 1974 i Finland eller närmare bestämt på Åland, den lilla kobben som ligger mellan Finland och Sverige. Min största hobby är vindsurfing. Jag är också en sån där datanörd som man säger här på Åland.

Jag är ordförande i Mariehamns Seglarförening där jag ibland brukar hålla surfkurser. På min gamla hemsida från år 2000 hittar du ett bildarkiv med härliga surfbilder ifrån Åland. Kuriosa: jag har vindsurfat över Ålands hav två gånger. Andra gången var 2005 då vi nätt och jämnt hann före Eckerölinjens färja m/s Roslagen.

Jag avslutade mina studier i juni 2000 (160 sv) på programet för systemvetenskap vid Uppsala universitet. Där var jag en av 8 personer som valde att läsa MDI-inriktningen – vilket är förkortning för människa datortinteraktion.

Min fru heter Maria Björke och tillsammans har vi en underbar flicka som heter Saga.

Nu jobbar jag på Crosskey Banking Solutions som User Interface Developer. Jag är med och planerar och kodar både nyutveckling och vidareutvecklingsprojekt på våra Internetbankers gränssnitt. Mitt personliga fokus är att utveckla och förbättra användbarheten för våra kunders Internetbanker. Idag har vi tre kunder: Ålandsbanken, Tapiola Bank och S-pankki.

Annonser