Om mig

Jag heter Marcus Björke och jag är född 1974 i Finland eller närmare bestämt på Åland, den lilla kobben som ligger mellan Finland och Sverige. Min största hobby är kitesurfing. Jag var tidigare jätteinbiten vindsurfare. Jag är också en sån där datanörd som man säger här på Åland. Är med i den nystartade föreningen Kodarklubben här på Åland där vi jobbar aktivt för att barn ska få lära sig programmering och andra kreativa digitala ämnen.

Kuriosa: jag har vindsurfat över Ålands hav två gånger. Andra gången var 2005 då vi nätt och jämnt hann före Eckerölinjens färja m/s Roslagen.

Jag avslutade mina studier i juni 2000 (160 sv) på programet för systemvetenskap vid Uppsala universitet. Där var jag en av 8 personer som valde att läsa MDI-inriktningen – vilket är förkortning för människa datortinteraktion.

Min fru heter Maria Björke och tillsammans har vi två barn: Saga och Leo.

Nu jobbar jag på Crosskey Banking Solutions som User Interface Developer / Interaction Designer / Tänkare / Projektledare / Feel Good arbetare. Jag är med i allt möjligt.

Ett av dom roligaste projekten jag gjort under någonsin är CrossCamp for Kids, en dag för barn att vara med på jobbet, resultatet kan du se i denna film som jag gjorde för att dokumentera det hela:

Annonser

2 reaktioner på ”Om mig

  1. Över Ålands hav två gånger. Menar du från sverige till finland rakt av eller? Låter som ett äventyr. Hur lång tid tog det?

    • Jodå, äventyr även fast det var i form av en organiserad tävling som jag och Johan Ekstedt ordnade. Första gången var mellan Eckerö och Öregrund 2001. Då var Bringdal med till och med och vi ålänningar kom i mål efter 7,5 timme på våra gamla Mistral One Design, bara en kvart efter Bringdals lag som körde Formula med 12 m2 segel. Andra gången var på Formula mellan Grisslehamn – Eckerö då det gick betydligt fortare, resultatet finns sparat här: http://www.msf.aland.fi/article.con?iArticle=47.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s